Praktisch

p/a  Kon. Atheneum, Weggevoerdenlaan 1a, 8500 Kortrijk

Elke donderdagavond: zazen van 19.30u tot 21.30u.
Gesloten tijdens schoolvakanties.

We mediteren in stilte, zittend op een kussen, bankje of stoel: drie keer een half uur, afgewisseld met wandelmeditatie.  Voorkennis van zen of meditatie is niet vereist. Iedereen is welkom, ongeacht zijn of haar levensbeschouwelijke gezindheid.Iedere nieuwkomer krijgt een individueel kennismakingsgesprek met persoonlijke instructie.
Kom een kwartier voor het begin.  We starten stipt om 19.30u.  Draag comfortabele, ruimzittende kledij, liefst in ingetogen kleuren.  Zitkussens en matjes zijn ter plaatse beschikbaar, maar je kan ook je eigen kussen of zitbankje meebrengen. Voel je vrij om even te komen kennismaken.

Elke eerste donderdag van de maand wordt er slechts 2 periodes gemediteerd en is er achteraf gelegenheid tot een gezellige informele ontmoeting bij een kop thee.

· Adres: p/a Kon. Atheneum, Weggevoerdenlaan 1a, 8500 Kortrijk
· Info:   0474 68 65 17         zenkortrijk@gmail.com
· Gesuggereerde bijdrage in de kosten: € 5 per keer

Routebeschrijving

Vanaf het station van Kortrijk:

Verlaat het station aan de achterzijde en loop rechts de Minister Tacklaan af tot aan het rondpunt. Volg daar links de Aalbeeksesteenweg (N43). De tweede straat rechts is de Burg. F. De Bethunelaan.
Volg deze straat tot aan het rond punt en ga daar linksaf. Dit is de Weggevoerdenlaan. Aan je linker kant  is er tussen de lange zijgevel van het Atheneum en de conciërgewoning een grijze poort. Ga door deze poort de speelplaats op, houd links aan en ga door tot onder het afdak op het einde van de speelplaats. Daar is de ingang die naar de zendo leidt.

Vanaf de E17:

Neem de afslag 2 (Kortrijk Zuid). Bij de splitsing op de afrit zelf hou je links aan richting Kortrijk-West / R8. Je rijdt zo een verkeerswissel op. Op dit reuze rond punt neem je de eerste afslag (Kortrijk Centrum) en volgt zo de N323 (Condédreef) een tweetal kilometer tot bij de derde verkeerslichten. Steek dit kruispunt over en je bent in de Burg. F. De Bethunelaan.
Volg deze straat tot aan het rond punt en ga daar linksaf. Je bent nu in de Weggevoerdenlaan. Aan je linker kant  is er tussen de lange zijgevel van het Atheneum en de conciërgewoning een grijze poort. Rijd door die poort de speelplaats op, houd links aan en rijd door tot onder het afdak op het einde van de speelplaats. Daar is de ingang die naar de zendo leidt.

Vanaf de A 19:

Volg de A 19 tot aan de verkeerswissel met de R8. Blijf rechts aanhouden en volg richting Kortrijk Zuid – Centrum. Neem vervolgens de tweede afrit (nr. 12) : Aalbeke – Marke – Pottelberg. Aan het einde van de afrit ga je naar links richting Kortrijk centrum. Neem de eerste straat links. Dit is de Weggevoerdenlaan. Je volgt deze straat  ongeveer 1,3 km. Voorbij sanitair bedrijf Vanmarcke is er op je rechter kant tussen het laatste huis en de lange gevel van het Atheneum een grijze poort. Rijd door deze poort de speelplaats op, houd links aan en rijd door tot onder het afdak op het einde van de speelplaats. Daar is de ingang die naar de zendo leidt.


Advertenties