Onze oorspronkelijke en ware natuur – Christine Longaker

Onze diepste essentie – onze oorspronkelijke, onsterfelijke natuur – is als de lucht boven ons : open, vrij , grenzeloos en allesomvattend. Onze ware natuur is – evenals de hemel – onveranderlijk en onaantastbaar , ongeboren en ongestorven. Evenals de zon aan de hemel is onze natuur een helder, stalend gewaarzijn ; wakker, rijk , en volledig. Onze natuur is wijs, als de schitterende helderheid van de zon ; en evenals de warmte van de zon straalt onze natuur met onbegrensde , onvoorwaardelijke compassie en liefde voor alle wezens.

Onze diepste essentie is geen ‘ding’, geen individuele ziel die na de dood overleeft. Ook al proberen we te verwoorden hoe onze natuur is, ze is vrij van concepten en woorden, en van een niet-samengestelde , naakte eenvoud. Onze ware natuur is de aanwezigheid van gewaarzijn dat in ieder moment bestaat, voordat het ego in beweging komt om op de pure beleving te reageren met commentaar , oordelen , gedachten en emoties.

Onze ware natuur verschilt in niets van de ware natuur van alles wat bestaat. Het is net als de ruimte in een vaas : er bestaat geen verschil tussen de ruimte binnenin en de ruimte buiten de vaas, ze zijn hetzelfde .De vaas is te vergelijken met onze gewone geest; zij beperkt en omvat de ruimte binnenin. Als de vaas echter breekt – als de gewone geest sterft – komt onze ware natuur vrij en kan dan niet meer worden onderscheiden van de ruimte buiten de vaas.

Deze essentie is de inherente bron of kiem van verlichting in ons wezen , die alleen tot volle bloei kan komen als we onze gehechtheid aan onze valse identiteit hebben opgegeven en door meditatie hebben geleerd hoe we dit heldere licht en de allesdoordringende ruimte van onze ware natuur kunnen herkennen en in stand kunnen houden.

 

Christine Longaker

Advertenties

Een gedachte over “Onze oorspronkelijke en ware natuur – Christine Longaker

 1. Albert van Uden

  Christine,

  Hartelijk dank voor je mooie verhaal, dat ik tegenkwam op mijn zoektocht naar “ongeboren gewaarzijn”. Het is een fijne en handzame samenvatting.
  Ik wens je meteen alvast een gezond en meditatief 2016 (in een ook dan naar verwachting nogal (extra) rampzalige wereld, vind je niet?).

  Albert van Uden,
  Hilvarenbeek (NL)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.