Maand van de Spiritualiteit

Volgend bericht mochten wij terugvinden op  http://www.spes-forum.be/spes/page.php?FILE=agendadetail&LAN=N&ID=1174:

Tweespraak ‘Religie en authenticiteit’

Cultuurkapel Sint-Vincent, Sint Antoniuskaai 10, 9000 Gent 11-10-2012 (20 : 00)
Opzet
In het kader van de ‘Maand van de Spiritualiteit’ organiseren SPES-forum vzw en La Verna een tweespraak waarin Frank De Waele en Kristin Vanschoubroek een getuigenis brengen rond religie en authenticiteit.
Beide sprekers zijn leiders van een spirituele gemeenschap. Ze zullen elk hun weg naar verdieping en zingeving toelichten aan de hand van hun persoonlijk levensverhaal en hun spirituele bronnen. Ze gaan ons vertellen hoe ze tot de keuze kwamen om respectievelijk boeddhist en christen te zijn en wat voor hen de essentie is van hun bezieling en hun manier van in het leven staan. Na hun getuigenis volgt een gesprek met de aanwezigen.
Frank De Waele Sensei (1957) studeerde aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en werkte in musea in Venetië, Brussel en Gent en later ook voor de VRT-radio. Verder was hij docent schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten te Leuven. Aangetrokken door de spiritualiteit van zen verdiepte hij zich daarin. Hij had verscheidene leraren. In 1994 legde hij de boeddhistische geloften af en ging in de buurt van Parijs wonen. In 2002 keerde hij terug naar België. Momenteel neemt hij in de Zen Sangha in Gent de spirituele leiding en de priesterlijke functies waar, geeft er dharmaondericht en staat in voor de (individuele) begeleiding van de beoefenaars.
Kristin Vanschoubroek (1953) studeerde rechten aan de RUG en werkte twee jaar als juriste. Algauw voelde ze dat zowel religie als inzicht in de innerlijke drijfveren van mensen haar passioneerden en dat dit het was waar ze zich, naast de zorg voor haar gezin, wilde aan wijden. Voor haar gingen verdieping en reflectie in de religieuze richting (groepen voor meer christelijk leven, catechese, voorganger in het KUC) en studies in de psychologische richting (gezinswetenschappen, gestalt, psychosynthese, bejegeningsmethode) hand in hand. Tijdens die opleidingen leerde ze vooral ‘de ervaring’ ernstig te nemen. In De Harp vond ze een spirituele thuis omdat daar zowel religie als persoonlijke groei aan bod kwamen. In 2004 richtte Kristin vzw La Verna op, waarvan ze de bezieler is.
Praktisch
Wanneer? donderdag 11 oktober, 20u-22u Waar? Cultuurkapel Sint-Vincent, Sint Antoniuskaai 10, 9000 Gent Prijs: € 10 (leden SPES en La Verna betalen € 8) Inschrijven kan online via het registratieformulier.
terug te vinden via de link
Uw inschrijving is definitief na ontvangst van het juiste bedrag op volgend rekeningnummer en met vermelding van na(a)m(en)+tweespraak11/10 IBAN: BE21 7350 1021 5603 BIC: KREDBEBB Annulaties op minder dan twee weken voor aanvang geven geen recht op terugbetaling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.